Naviger Meny
  Tråd : Selger morteroa på QXL?
  Svar:4 Siste Innlegg:30.mar.2011 03:08:47 Av:SUPERPOLO
  Innlegg
  LIMERICKF

  Innlegg: 17
  Registrert: 11-04-2010

  Avatar
  Selger morteroa på QXL?
  Opprettet: 29.mar.2011 22:04:29
  Lurer på om noen har erfaring med denne selgeren? Ser han har en del superhelt blader fra slutten av 70 og utover 80 tallet til salgs. Ser for meg ut som om han graderer heftene høyere enn de burde.

  Flott om noen kan dele evnentuelle erfaringer med meg.
  JOHNZ

  Innlegg: 832
  Registrert: 26-11-2009

  Avatar
  Re: Selger morteroa på QXL?
  Opprettet: 29.mar.2011 22:55:02, Sist endret den 29.03.2011 23:01:13
  som svar på innlegg fra: LIMERICKF publisert den 29.mar.2011 22:04:29
  Hei Limerick

  Jeg kjøpte et parti av denne karen, og det var overgradert ganske kraftig. Vedkommende er forøvrig hyggelig og imøtekommende og sier selv han er rusten på dette med gradering, og har visstnok tonet ned litt på vurderingene i de siste batchene som ligger på QXL. Jeg ga positiv karakter ut fra responsene hans som var meget imøtekommende, samtidig gikk jeg ikke høyere enn 40kr på det meste siden jeg var noe skeptisk til bildene. Kan ikke si jeg misunner disse som bød 200 til 400 kr stk for en del av heftene.

  Må inrømme at en del av det som er avbildet fremdeles ser rimelig overgradert ut etter min mening, spesiellt synlig på et par av månebaronen heftene i F+ området.

  Vil forøvrig ta med en obs obs når det gjelder auksjonene til "antikkda" på qxl, her har jeg nettop mottat en større handel til flere 1000kr som er fullstendig bomkjøp pga horribel overgradering. Så får vi se hvordan det går med eventuell omgjøring av handelen...

  Marvel og DC hefter fra 70-80-90 tallet er fremdels et av områdene hvor det blir syndet mest med graderinger etter min mening, her selges det fine hefter som VF og NM over en lav sko. Anbefaler ikke å spytte for mye i QXL auksjoner av denne typen, men heller plukke heftene fra samlinger man får se først. Av skade blir man klok, ref. dagens "fangst".
  RICKYH

  Innlegg: 207
  Registrert: 11-04-2010

  Avatar
  Re: Selger morteroa på QXL?
  Opprettet: 29.mar.2011 23:35:47, Sist endret den 29.03.2011 23:36:13
  som svar på innlegg fra: JOHNZ publisert den 29.mar.2011 22:55:02
  Hei til begge, og andre samlere,

  må si jeg stønner oppgitt når jeg ser sånne annonser som har florert på QXL i det siste (og i skrivende stund). Sånne typiske "bilde tatt fra to meter med dårlig kamera"-auksjoner som ÅPENBART ikke kan gradere ut fra hva man kan se, er rett og slett til å bli forbanna over.

  Her er det ingen tvil om at selgerne er ute etter å tappe det markedet som består av aktører som er villige til å betale høyere priser for MEGET høy kvalitet. Graderinger som VF/NM brukes over en lav sko, og tar vekk fra seriøse og erfarne graderere som en sjelden gang legger ut hefter i nettopp denne kvaliteten.

  Enda mer oppgitt blir man når man ser heftene når summer i mangehundrekroners-klassen, særlig på blader man åpenbart ser har en lavere gradering (tydelige horisontale bretter eller masse "spineticks"). Man kan jo tenke tanken på hvorvidt kjøper også spekulerer i å gi dårlig tilbakemelding for å forhandle frem en lavere salgssum, men alt i alt skaper det misnøye og unødvendig friksjon i markedet.

  En ting er selgere som åpenbart ikke kan gradere og er ærlige på det. En helt annen er disse selgerne som ser sitt snitt til å utnytte en klar arbitrasje-situasjon i markedet som hersker akkurat nå. Godt er det at du sier fra Johnz, og sannelig håper jeg disse selgerne innretter seg, eller får dårlige karakterer som viser klart hva de holder på med.

  En digresjon er at virkelig pene hefter i VF/NM selvsagt SKAL koste ti ganger så mye som et VG-hefte, nettopp fordi det for en erfaren samler viser seg at det er ti ganger så vanskelig å finne, og at det finnes ti ganger færre eksemplarer i nettopp den kvaliteten. Dette ser vi klart fra USA, hvor prisforskjellen på G-VG og VF-NM-MINT er ENORM (fra noen tusen kroner, til millioner kroner). Nå har vi selvsagt ikke slike opplag i Norge, ei heller salgssummer, men prinsippet, og mentaliteten er i ferd med å få større og større feste blant norske samlere, som seg hør og bør.

  Personlig vil jeg derfor advare kjøpere på QXL om å se seg blind på beskrivelser, sjekk selgerne, se nøye på bildene, og by med en klype salt. Virker det for godt til å være sant (Fantastiske Fire Nr 1 1978 i VF+ f.eks. - et hefte som knapt kom ut av trykken i VF pga elendig papir og trykkmaskineri på Atlantic), ja - så er det jo ofte nettopp det.

  Vennlig samlerhilsen,

  RickyH
  LFC1975

  Innlegg: 191
  Registrert: 09-05-2010

  Avatar
  Re: Selger morteroa på QXL?
  Opprettet: 29.mar.2011 23:56:57
  som svar på innlegg fra: RICKYH publisert den 29.mar.2011 23:35:47
  Godt sagt, Johnz og RickyH - og viktig/ verdifull informasjon.

  Med den prisutviklingen det har vært på blader i ypperste kvalitet, så er det viktigere enn noen gang å dele det man erfarer med andre samlere. Det vil være med på å luke bort de useriøse aktørene, og forhindre den skuffelsen de fleste samlere vel har opplevd når pakka i posten åpnes.
  SUPERPOLO

  Innlegg: 14
  Registrert: 03-10-2010

  Avatar
  Re: Selger morteroa på QXL?
  Opprettet: 30.mar.2011 03:08:47
  som svar på innlegg fra: LFC1975 publisert den 29.mar.2011 23:56:57
  Gradering er ikke lett. dette ser vi mange eksempler på. jeg har såvidt begynt å gradere de som jeg helt klart klarer å gradere. de som enda er i good-fine å der i området skriver jeg som oftest greit blad, normalt lest blad eller ok blad, pent bruker da jeg er usikker om det er fn eller VF, dog priser jeg alt jeg legger ut til det jeg synes dem er verdt.

  Om noen skulle skrive tilbake at en side mangler, eller andre mangler som skulle dukke opp, så er det bare å ta kontakt, så blir vi enige. for dumt å være vanskelig over småpenger.

  Å skulle det så være noe dyrere greier, så er det jo enda surere om ting ikke skulle stå til forventninger av graderinga.

  Så jeg er heller ekstra streng med meg selv, å priser ting lavere, så får det helelr være en bonus om det skulle bli budkrig :P

  Mvh
  1-5