Naviger Meny
  Tråd : Bedre og bedre nivå på graderinger?
  Svar:1 Siste Innlegg:29.okt.2010 23:24:52 Av:JOHNZ
  Innlegg
  LFC1975

  Innlegg: 191
  Registrert: 09-05-2010

  Avatar
  Bedre og bedre nivå på graderinger?
  Opprettet: 29.okt.2010 21:55:01
  For en del år tilbake var det lenge mellom hver gang man kjøpte blader på QXL som hadde riktig gradering. Det var i alle fall min erfaring. Spesielt ble det syndet mht bruken av de høyeste graderingene.

  I den senere tid, spesielt de siste to-tre årene, er det min oppfatning at nivået på graderingene generelt har blitt betydelig forbedret. Jeg har selv kjøpt blader jevnt og trutt på både QXL og fra seriøse selgere utenom, og har merket at sjansen er større for at jeg er fornøyd med ett kjøp nå enn tidligere. For mer enn ca 5 år siden var sjansen mye større for at man fikk et VG blad i posten, som var annonsert feks på QXL som FN. Jeg skal ikke si at jeg selv sitter med noen fasit for hva som er riktig gradering, men når man har siktet noen tusen blader oppigjennom så lærer man etterhvert i alle fall å skille bra mellom VG, FN og VF:-)

  De selgerne som ikke klarer å legge lista rett, kan man se at heller ikke klarer å oppnå samme prisene over tid. Alle kan gjøre feil, men det handler om hvor man setter standarden.

  Er det noen andre som også har merket en slik trend, eller er jeg alene her...?

  Dersom dette stemmer, så er det jo i så fall en svært positiv utvikling!
  JOHNZ

  Innlegg: 832
  Registrert: 26-11-2009

  Avatar
  Re: Bedre og bedre nivå på graderinger?
  Opprettet: 29.okt.2010 23:24:52, Sist endret den 30.10.2010 00:30:07
  som svar på innlegg fra: LFC1975 publisert den 29.okt.2010 21:55:01
  Her er jeg helt enig. Jeg tror det er en del store aktører som går forran som gode forbilder her, karer som Oskar Garnes, Sven Furu, Morten Andersen med flere, alle solide graderere som selger ut gjevnt og trutt, selv om man saktens kan være uenig med disse og til tider, på det gjevne tror jeg de fleste er enige om at dette er en bra standard.

  Samtidig tror jeg man stadig påvirkes av det utelandske markedet nå som netthandel er blitt hovedåren for tegneserier. Korrekt gradering er en mye mer bevisst sak på det amerikanske markedet, og denne påvirkningen både når det gjelder gradering og prisnivå er noe jeg synes å merke de siste par årene på QXL.

  Allt i allt er det en positiv trend, selv om jeg skulle ønske prisene holdt seg litt mer fornuftig, sammnelignet med det svenske og danske markedet :) Lavt graderte hefter har lenge vært overprisa på det norske markedet etter min mening, men det vi ser nå er at flere og flere ønsker høyt graderte samleobjekter, men er villig til å betale desto mer for disse. Da er det kanskje en naturlig trend at man blir mer nøye med gradering. Som du sier lønner dette seg utvilsomt for selgerene, i det lengre løp.

  Brukere av QXL ser ut til å ligge et stykke forran mye av det som blir lagt ut på finn.no når det gjelder dette. Der synes jeg man fremdeles ofte kommer over drøyt graderte og ofte større samlinger. Tilbakemeldingssystemet på QXL fungerer nok mye bedre sånn sett.

  Selvsagt bør alle vi som handler serier titt og ofte være flinke med å gi tilbakemeldinger på godt og vondt på de varene vi mottar, slik kan vi være med å bidra til å bedre denne positive trenden enda et hakk.
  1-2