Naviger Meny
  Tråd : Forresten presenterer
  Svar:2 Siste Innlegg:16.jul.2010 23:07:47 Av:PJO
  Innlegg
  CHRISRON

  Innlegg: 48
  Registrert: 05-09-2009

  Avatar
  Forresten presenterer
  Opprettet: 09.jun.2010 18:21:54
  Jeg har i det siste prøvd å registrere komplett Forresten presenterer. Blad 1-17 og 21-33 er nå registrert.
  Problemet er blad 18-20.

  Av det jeg forstår er det disse som mangler:
  18 Bøllefrø 2
  19 Hygiene 2
  20 Torsken Bel Air

  Problemet er at bladene ikke er merket med Forresten presenterer slik resten er.

  Jeg ser bladene alt er registrert som enkelstående utgivelser. Bør disse flyttes inn under Forresten presenterer for å få serien komplett, eller bør de bli der de er? Eller bør de kanskje registreres begge steder?

  I tillegg har flere andre Jippiutgivelser fellesbetegnelsen Jippi Extra #xxx. (Som f.eks. Hjertemosaikk bladene) Bør disse samles under Jippi extra?
  EINAR

  Innlegg: 50
  Registrert: 23-06-2009

  Avatar
  Re: Forresten presenterer
  Opprettet: 17.jun.2010 08:37:46
  som svar på innlegg fra: CHRISRON publisert den 09.jun.2010 18:21:54
  Jeg har akkurat kjøpt Artsyfartsy av Henry Bronken, og dette oppgis å være nummer 14 i serien "Jippi extra". Sistenvnte opplysning står imidlertid med ganske liten skrift i kolofonen på innsiden av omslaget, og er tydeligvis ikke en nummerering som brukes aktivt, ikke engang av Jippi selv, hverken på hjemmesiden deres eller i listen over utgivelser de har i de fleste bladene sine.

  Det var vel egentlig bare de første årene at "Forresten presenter" ble brukt på forsiden, tom. nr. 1-2002. Etter det har man måttet lete seg frem til hvorvidt bladet har inngått i denne utgivelsesrekken. Og skal man tro Chrisron finnes det til og med blader som er "Forresten presenterer" uten at de er merket med det.

  En annen ting er at samme tittel havner ulike steder, ettersom f.eks. "Mjau Mjau" slutter å komme ut som "Forresten presenter" og blir en egen tittel fom. nr. 5. Nebelgrad Blues-bøkene, på den annen side, ordnes på egen tittel, mens bladene er "Forresten presenterer". Rotete, uklart og uoversiktlig spør du meg.

  Hadde det vært en mulighet for å se på fellesbetegneslene "Forresten presenterer", "Jiplinghefte"" og "Jippi ekstra" på samme måte som man ser på fellesebetegnelser som "Marveluniverset", "Superuniverset" og "Humoralbum", altså som en seriegruppe istedenfor som egne serier? Det vil i det minste være en entydig og konsekvent organisering.

  Og uansett hvilket system man velger så bør ingen blader registreres flere steder.
  PJO

  Innlegg: 1
  Registrert: 16-07-2010

  Avatar
  Re: Forresten presenterer
  Opprettet: 16.jul.2010 23:07:47
  som svar på innlegg fra: EINAR publisert den 17.jun.2010 08:37:46
  Forvirringen med hva som tilhører den enkelte hovedtittel (Forresten presenterer, Jippi extra og Jipling) skyldes flere ting, men det er lettest å peke på Narvesen. Vel - Narvesen har ikke noe med Jiplingutgivelsene å gjøre, og selvfølgelig heller ikke småutgivelsene som f.eks Møkkajentene julehefte. Men det er uansett riktig at Forresten presenter nr 18 er Bøllefrø 2, nr 19 er Hygiene 2 og nr 20 er Torsken Bel Air.

  Det er riktig at vi ikke er så hissige på å kommunisere at Artsyfartsy er Jippi extra nummer 14. Det er strengt tatt bare for å ha kontroll internt, og at utgivelsen får en feiende flott strekkode som er unik (genereres via tildelt ISSN fra ISBN-kontoret samt add-on) som gjør Narvesensystemet lykkelig.

  At Nebelgrad Blues både finnes som hefter og bøker er ikke mer mystisk enn at Pondus både finnes som hefter og bøker.
  1-3